torsdag 22 oktober 2009

12366:an jag utlovat..


...eller recept för en lyckad kväll!
Öppna en flaska Capitel Dé Roari Amarone 2006, nr 12366 på systemet, 175 välspenderade kronor. Snurra, dofta, smaka och njut. Tusen tack för tipset Thomas!!


Baka in en bit oxfilé i smördeg. Smördeg är nåt jag måste börja göra själv, det är verkligen inte smör när det och det är ju knappast någon "äkta vara"-skylt vid smördegen i affären. "Äkta vara" är en ny märkning som City Gross börjat med i samråd med den elaka kocken och den hänger vid alla varor som inte innehåller tillsatser. Jättebra!!! Extra kul vid grädden, äntligen blir det tydligt vilken grädde som är riktig, jag verkligen älskar denna märkning! Men smördeg är gott och det får duga så länge. Jan Hedh har bra recept, vid tillfälle så får vi testa det.

Jag brynte oxfilén runt om, ca 3-4 min på vardera av de 4 sidorna, salta och peppra ordentligt. Lägg åt sidan. Rulla upp smördegen (det är ju verkligen smidigt!) och bre på Boursin Vitlöksost. Lägg på filén och vik ihop. Pensla med äggula och kör i ugnen på 180 grader i ca 20-25 min. Under tiden så steker du shitakeesvamp, bacon och lite lök i pannan där du brynte filén så du får med allt det gotta, krydda om det behövs, ja lite vitlök kan du ju alltid pressa i. Skär upp filén med vass kniv för vakert resultat, servera med svampen och 12366:an.
Kan inte bli fel, eller hur?4 kommentarer:

 1. Hehe om "Äkta vara" skyltarna, tjejen i fruktdisken i samma affär har en STOR (ca 7-8 cm i diameter) knapp med just den texten stragtegiskt placerad på sin tröja... Syster och jag fnissade gott åt det häromdagen!

  SvaraRadera
 2. även gott med gorgonzola på filén gärna i en jordärtskocksbotten (stavning?)

  SvaraRadera
 3. Åh jösses så gott det ser ut!
  Nu blir jag hungrig. Härliga inspirerande bilder och recept!
  Toppenblogg! :-))

  SvaraRadera
 4. Christel: Ja det är ju mums!! Och rättstavat också om jag är rätt informerad.

  Lisa: 1000 tack, välkommen!

  SvaraRadera