måndag 5 oktober 2009

Konstigaste kombon på länge!


Idag var jag piggare och kände för att kocka lite, så nu var det dags för stroganoffen och riset. Då visade sig att vi bara hade risottoris (Carnaroli) hemma! Ja, men då gör vi väl det då tänkte jag!
Biff stroganoff, denna klassiker som jag hävdar INTE ska innehålla tomat, utan bara samksättas med dijonsenap. Jag strimlade lövbiff, hackade gul lök och brynte i omgångar. Sen tillbaks med allt i pannan, på med grädde, dijon och faktiskt en skvätt konjak, salt och peppar givetvis. Mmmm vad gott!
Risotton kokades enligt konstens alla regler: Fräs hackad lök i olivolja utan att den tar färg. Ha i riset och låt det rostas en liten stund. Häll på vitt vin och låt ånga in helt. Häll sen på kycklingfond, varm, i omgångar och rör mellan varven. Vid fram så vräk i riven parmesan och lite smör eller mer olivolja. Mmmm vad gott!
Men hur blev det ihop? Tja, jag åt det var för sig om jag säger så!

2 kommentarer:

  1. Och inga grannar var väl hemma heller eller ;-)

    SvaraRadera
  2. Mmmm låter jättegott, men Herr Stroganoff vänder sig nog i graven fast där hör han väl hemma nu för tiden den gammle stofiden.
    Själv kör jag Wallanders stroganof, den med Falukorv, ketchup o creame fraiche.
    Det är den äkta tror jag......

    Nä skämt o sidor har du något gott recept på färsk mangold???? Marie undrar

    Lövbiff, grädde och konjakt kan inte bli fel !!

    Quick, den knäppa grannen

    SvaraRadera