söndag 11 oktober 2009

Naturbilder - Söderåsen

Rundorna i Söderåsens Nationalpark är underbara. Vi strövade runt två timmar en underbar lördag i oktober. Härliga bokskogar...


Trollska bäckar med mossbevuxna trädstammar...Vidunderlig, hissnande utsikt... (Ja, detta är Skåne!)


Och alldeles underbara färger, hösten är ju underbar!!!

Efter en sådan tur så ville jag verkligen äta riktigt härlig husmanskost som tyvärr inte kunde dokumenteras åt eftervärlden för batterierna i kameran tog slut på Söderåsen! Men ni får tänka er:
Vi brynte en härlig bit benfri kotlettrad och kryddade med enbär, fyra kryddor, salt och peppar. Sen körde jag den på 100 grader i ugnen tills den var ca 60 i mitten. Jag vet det är lite, men det är perfekt!!! Till gjorde jag ungefär det godaste som finns, i alla fall om du är hälften så frälst på söt-salt-kombosar som jag, så kommer du att älska detta: Skär varmrökt fläsk i tärningar och lägg i en gryta. Häll över lika delar ljus sirap och vitvinsvinäger, ca 1 dl av var. Koka ihop, ganska länge tills det är helt sirapigt och knaprigt nästan, mmm... Till hade vi ett gott potatismos och vi vuxna hade i hackad persilja och vårlök i vårt. Detta kan man bjuda kungen på!!4 kommentarer:

 1. Wow, vilken grym tur, jag bara älskar hur skogen ser ut på hösten!

  SvaraRadera
 2. Camilla i Yngsjö14 oktober 2009 09:49

  City Gross gör det - Äkta vara, riktig mat utan onödiga tillsatser
  City Gross går nu ut stenhårt för att hjälpa konsumenten att välja rätt mat, kolla » klippet jag nosat upp!

  Alltså de kommer att märka ut alla varor som klassas Äkta vara enligt Mats-Eric Nilsson (den hemlige kockens) modell. Det är hans organisation » Äkta vara som står med pekpinnen. Detta innebär att en av de stora problemen för oss konsumenter ”jag förstår inte innehållsförteckningen” eller ”jag kan inte läsa det är för små bokstäver” blir undanröjda. Du behöver bara leta efter Äkta vara-märkningen och du är garanterad mat,inte kemi och utfyllnadsmaterial.

  Detta gör att jag hoppar upp och ner på stolen av glädje!!

  Vilken press kommer inte detta att sätta på industrin att plocka bort onödiga tillsatser om de vill sälja sina produkter? Vilken press kommer inte detta att sätta på övriga handlare, ICA, Coop, Axfood med flera att göra likadant?

  Bakgrunden består säkert av många olika saker och, här är min och Matupprorets del i det hela. Eftersom jag har min tipsfunktion på Matupprorets sajt så får jag ju alltid reda på det mesta. Lite historik i ärendet, hittar du på sidan » turnétack. Jag träffade 14 butikschefer under min turné då under december – februari och hade möjligheten att prata om vikten av bra mat utan onödiga tillsatser och Matupproret vill ju att detaljhandeln tar sitt ansvar också. Att de i sin tur ställer krav på leverantörerna att plocka bort de onödiga tillsatserna. Vad hände sedan då? undrar ni.

  De lyssnade, på mig de där timmarna, de kontaktade Mats-Eric Nilsson. Ni vet "hemlige kocken" Mats-Eric Nilsson sitter med i Matupprorets expertpanel. Han kommer att certifiera dessa varor. Hoppas ICA, AXFOOD, COOP och alla andra butikskedjor hör av sig till honom och gör samma sak. Tillsammans är vi starka.

  Båten håller på att vändas, detta gör att det går fortare! Inget är »omöjligt!

  Otroligt glada hälsningar!

  Camilla Sparring

  SvaraRadera
 3. Hej, vilken trevlig blogg du har. Ser. att du oxå gillar kameran. Jag är helt ny i blogg världen,och börjat forma en blogg så smått. Jag har många naturbilder att dela med mig av. Hälsa gärna på ...

  Hit kommer jag gärna fler gånger och kollar dina vackra bilder.
  Lena

  SvaraRadera
 4. Vad hände med uppdateringen då :-)

  SvaraRadera