måndag 4 januari 2010

10 000 besökare - jag tackar och bugar!


Nyår i all ära, jag har mer att fira än så! Strax innan det nya årets antågande uppnådde vi
10 000 besökare på bloggen. Detta kräver givetvis champagne! Tattinger blev det denna gång och jag måste säga att jag tycker den var väldigt god. Jag är ingen champagnekännare - än. Det ska nog vara mitt nyårslöfte i år: 2010 blir året då Kattis får koll på champagne!!

Till champagnen blev det löjrom. På enklast möjliga sätt, nästan i alla fall. Creme fraiche vispades fast och fin, rödlök hackades smått och blandades med löjromen. För att fiska upp härligheten använde vi färsk sparris som vi inte gjort något annat med än att bryta av nederdelen. Jag vet att det inte är säsong, men ändå... Himmelskt gott!

Medans vi mumsade löjrom och sippade skumpa så låg oxfilén i stekgrytan och puttrade sakta men säkert upp till 55 grader. Därpå fick den vila en liten stund medans vi vispade ihop vitökssmöret och doppade de kvarvarande sparrisarna i kokande vatten. Ugnen var nämligen upptagen av hasselbackspotatisarna. En riktig klassiker, inga nya grepp här inte, men mmmm vad gott det blev! Till drack vi en Baron de Lay, ett rioja som vi nog inte kommer att köpa igen. Det var inget fel på det, men det finns bättre i det prisläget.


7 kommentarer:

 1. GRATTIS!
  Det var inte dåligt 10000. Jag blev jätte glad imorse när jag haft 300st =).

  SvaraRadera
 2. Kattis rocks! ´Men det visste vi ju sedan innan!

  Jag har också börjat dricka champagne på riktigt - det har liksom varit så mycket att fira på sistone ;) och mer ska det fortsätta vara - eller hur?

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 3. Haha, tänk att jag har siktet inställt på samma sak: 2010 blir det mycket bubbel, och fint och GOTT skall det vara! Kul att vi är så synkade allt som oftast. :)

  SvaraRadera
 4. God fortsättning........ det var ju inte dåligt, med så många besökare!!
  Ny År firade vi med älgfile, det gick inte av för hackor det! Den blev perfekt, fast jag aldrig tillagat älg..... Oj vad vi åt!
  Med mumsig kantarellsås till!
  Kramis Lise-Lott

  SvaraRadera
 5. Tjoho!

  Hur gick det med såsen ;-)
  Och hittade ni skridskorna?
  Kraaam

  SvaraRadera
 6. Tack Lena, du är snart där ska du se, det går fort!

  Eli, tänk om vi kunde dricka champagne tillsammans en dag... Kram!

  Ha ha Mikkan, jag känner på mig att 2010 blir året vi träffas IRL. Blir det inte på en champagneweekend nånstans så på något musikevent eller varför inte på något idrottsevenemang typ tjejvasan...

  Låter gott Lise-Lott, vi firade ju nästan hemma hos er förresten!

  Minimumsa, jag lånade skridskor av Anne! Varför ser jag inte dig ute på isen???

  SvaraRadera
 7. Mina skridskor är som sagt hos syster, Liv gillar inte kylan och är en väldig mammmagris just nu

  SvaraRadera