tisdag 12 januari 2010

Benfri kotlett med lime!


En härligt grön karibisk ödla får representera limen i denna rätt. För så här är det: vår kamera har gått sönder... Men det hindrar givetvis inte mig från att laga mat! Så idag blir det en snabb rätt med benfri kotlett. Kotlett har oerhört lätt för att bli torrt så vi måste vara riktigt försiktiga i tillagningen. Förbered därför alla ingredienser innan ni börjar själva ihopkokandet!

Strimla kotletten
Riv limeskal och pressa ur juicen
Riv ingefära
Skär broccoli i bitar
Öppna en burk kokosmjölk
Ha kryddorna redo: salt och grön curry

Fräs upp rejält med smör i en wok. När det är rejält varmt har du i kotletten. Efter bara någon minut tar du bort woken från plattan och kryddar med salt, curry, limeskal och -juice, ingefära och grön curry-pasta. Det är INTE viktigt att bryna köttet ordentligt, tvärtom. Ta hellre bort köttet från värmen för tidigt, det behöver inte ens se ett dugg färdigt ut, det blir klart strax! Ha på kokosmjölken och sätt tillbaka på plattan. Koka upp, smaka av och ha sen i broccolin. Nu är det dags att äta om ca 30 sekunder, hoppas du hann duka innan vi började oxå =)!!




Otto på Aruba...


3 kommentarer:

  1. Jaaa!!! Riktigt smör, härligt :D (Hittade för övrigt till din blogg via "Nästa blogg-knappen".

    SvaraRadera
  2. ps du vet att det finns trettiofemton kameror på nr 11 va... bara att låna en!

    SvaraRadera
  3. Coolt BeLiMi, det måst jag oxå testa! Välkommen!

    Rätt vad det är Minimumsa så kommer jag, då får du ha i alla fall tjugoelva redo! Tack, du är för go!

    SvaraRadera