söndag 17 januari 2010

Äkta vara!

Jag har haft en helt sagolikt underbar helg och med så fantastiska barn som Ellen här ovan och Otto, är varje dag en underbar gåva! Och Stefan är grym han med, han vill bara inte vara med på bild... =)

Vad ska jag då servera min goa goa familj? Jag tänker nu igen på KRAV, eko, raw, äkta vara, superfood, osv. Ibland blir jag helt enkelt galen när jag ska handla!! Därav enkäten för några dagar sen. Då fokuserade vi på KRAV och ekologiskt. Jag har alltså vänner som med emfas uttrycker att det är helt kass med krav, handla bara svenskt och närodlat. Andra vänner jobbar på KRAV och håller givetvis inte med. Ytterliggare andra goa goa kompisar jobbar med krav-, eko- och rättivsemärkt inom coop och de håller inte heller med. Åter andra underbara människor i min närhet bryr sig inte ett dugg, det är väl bra som det är? Vi bor väl i Sverige där Livsmedelsverket tar hand om oss eller? Bara att vaccinera sig när man blir tillsagd så löser sig nog det mesta?

Men vad tycker jag?

Enkäten, som ju, om någon är osäker, inte faller inom ramen för att vara säkerställd statistiskt, gav vid handen att av mina läsare så handlar 2% allt som finns, 1% ganska mycket, 64% ganska lite och 2% inte krav alls. Jag gissar att vi som handlar ganska lite hade handlat mer om det var billigare...

Men vad tycker jag? Spelar det någon roll vad någon annan gör?
Nej, dags att tänka själv. Och kanske i mitt fall, lev och låt leva. Alla måste få välja själv, alla sätten är rätt för var och en av oss. Och i allt detta ska jag fatta egna beslut som får mig att må bra... Piece of cake!=)

1 kommentar:

  1. nä man ska strunta i vad andra tycker och handla det som man själv kan stå för. Det handlar ju om allt från ekonomi till ifall verkligen all mat måste vara kravmärkt osv. Så gör jag och det tycker jag funkar för mig och min familj, sedan så försöker jag inte omvända andra som tycker det är skit med kravmärkta varor, de har ha sin åsikt precis som jag får ha min.

    /nina

    SvaraRadera