tisdag 8 december 2009

Kyckling med chevre och betor!

Har ni sett så vackra??? Polkabetor är allra vackrast före tillagning. Tänk på att aldrig dela dem i kvarter/klyftor utan skär dem alltid så att de underbara ringarna kommer fram.



Detta är så himla gott!! Bryn kycklingfilé runt om och lägg på en rejäl skiva chevre. Låt gå färdigt i ugnen. Kör även polkabetorna i ugnen, tillsammans med några päronklyftor. Mycket salt och olivolja på bara, eller kanske lite timjan också. Strimla lök och stek i mycket smör, slå på balsamicovinäger och låt koka ihop. Servera med en sallad på antingen ruccola eller spenat tex med mycket valnötter i. Känner du att lite sås till inte är fel så blanda creme fraiche med lite lite mango chutney och vitlök till en go go kall sås som passar perfekt till. Tack till Jenny som bjöd på härligheten på en underbar tjejfest!

1 kommentar:

  1. Underbart, de är så vackra. Jag älskar gulbetorna också, fantastiskt när man hittar en påse i butiken!

    SvaraRadera