Chokladkola - mörk som decembernatten, mmm. Här kokar en härlig smet:
220 gr smör (och den som tar margarin istället är inte vän med mig!!)
4 dl socker
1,5 dl ljus sirap
4 msk kakao
4 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
lite salt
Smält smöret och sirapen. Blanda det torra och rör i. Koka försiktigt upp smeten och när det bubblar som ovan så koka 6 min till. Häll upp i form med bakplåtspapper. Låt svalna och och skär eller klipp i bitar. Här behövs alltså ingen termometer, bara en halvhyfsad klocka. Det kan ju vara extra bra för en viss kollega som är svag i köttet och inte litar på mina gradantal, LOL!! (I luv u, A!)
När e du hemma då? Jag har kokat karameller idag så vi kan idka mer byteshandel!
SvaraRaderaHur man gör karameller? Skola finns i min blogg! Med termometer! www.minimumsa.wordpress.com
där fick jag ;-). Missade dig innan du gick! Fast trots lite lägre temp så blev "dina" knäck godast....ever! Nu ska jag göra Nigellas fudge....testa dem. De är oxå supergoda!
SvaraRaderaSå hur gör man du för att komma ut nu förtiden? Kram och God Jul //A
Nu är jag hemma minimumsa!! Är du vaken?? Nej, jag tycker vi tar det imorgon..
SvaraRaderaA: Synd att du hann gå, men vi hade ju en del idag! Du kanske måste upp på stan i morgon? Kom då in! Och du, det är så svårt att komma ut nu för tiden för julen står för dörren. LOL =)