måndag 23 november 2009

Stormsoppa!!


I onsdags när stormen ven runt knutarna på oss i Skåne så var grannens brevlåda sönder när jag gick förbi på väg hem från jobb. Inuti den låg ett superblött kuvert och en tidning som såg ut som om den skulle användas till att tillaga fisk i elden. Jag tog med dem och knackade på. När jag ändå var där bjöd jag in dem till kvällen på STORMSOPPA!
Jag tänkte att det inte var någon bra idé att köra och handla, utan bättre att köra: här har du ditt kylskåp! Eller frys kanske. Så jag inventerade lite snabbt och hittade kräftfond, två burkar, en sida hemgravad lax, några stackars frysta räkor och lite gröna bönor, Perfekt!! Med lite grädde från den inbjudna grannen och en hel massa sprit från Stefans förråd så blev det en underbar soppgrytagrej som värmde gott när stormen tjöt. Jag kokte upp kräftfonden med grädde och en burk creme fraiche med soltorkad tomat och saffran som jag hittade i kylen. När det kokat ihop så smaksatte jag med torr sherry, cognac, cayenne och rödbetsspad för färgen skull. Precis innan vi åt hällde vi i tärnad lax, räkorna och lite bönor. Det blev riktigt gott!!

2 kommentarer:

  1. Gud så mysigt. Det gäller att hålla ihop och bli varma tillsammans när det blåser snålt. :)

    SvaraRadera
  2. shit va nice det lät!!

    och tänkte på det sen... jag kanske inte lät så positiv över din morotstopp ;) men tycker det är skithäftigt, blev lite chockad bara, hihi!

    Ses och hörs! Kram Ellinor

    SvaraRadera