tisdag 17 maj 2011

Lax med jordgubbssallad.....mmmmmm.....Detta är ganska annorlunda, så därför provlagade vi det innan vi vågade bjuda på det. Och det var så gott så klockorna stannade!! Jag hittade det i en buffé tidning från 2006.... det tog lite tid innan vi vågade testa. Jag är bara så sanslöst glad att vi gjorde det.


Laxen kryddas himla gott - färsk laxfilé kryddas med mycket salt, dubbelt så mycket muscovadosocker, spiskummin, koriander och chilipeppar. Grillas försiktigt indirekt, mycket bättre att där är en kärna kvar än att den är torr!! Under tiden bakar du små potatishalvor i ugnen, olja, salt, paprikapulver, kanske lite vitlök.Och så har vi pricken över i - jordgubbssalladen! Till 4 pers tar du:
1/2 liter jordgubbar, skivade
150 gr babyspenat
1/2 rödlök, tunt skivad
1 dl svarta kalamataoliver
100 gr fetaost, hel - smulad
olivolja, fruktig balsamvinäger, salt och peppar

Blanda allt så nära fram som möjligt. (Och då minns alla att "fram" är tidpunkten när all mat är färdig att serveras till utsvultna gäster !)


Vad ska drickas till? Ja, det kan ni få berätta för oss när ni har testat! Vi frågade på vårt system här i Höör - första gången, provgången, fick vi ett torrt vitt vin. Det var inte så himla bra. Andra gången frågade vi igen och då fick vi ett Rosé, lite halvtorrt, det fungerade bättre, men inte perfekt. Så kom gärna med förslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar