måndag 5 april 2010

Brushetta - så himla gott!


Även om det snöade (!) igår så misströstar jag inte, våren är på väg och sommaren efter den. Och i år, typ på alla fester och middagar jag ska ha, kommer jag att servera bruschetta. Denna förrätt som i sin enkelhet är så gott så det nästan inte finns.

På bilden ovan är det tillkrånglat med hemmarostad paprika, avokado och filead tomat. Men det jag igentligen vill slå ett slag för är att bara precis skiva ett ljust bröd, ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen. Under tiden så hackar du rumsvarma tomater, vitlök och färsk basilika. Blanda med olivolja och salt. Servera på de nyrostade mackorna. Klart! Är detta det godaste monde????

5 kommentarer:

 1. Oj vad gott det ser ut - fantastisk bild!

  SvaraRadera
 2. Helt underbart! jag äter alltid sådant som förrätt när jag är i Italien, de kör på det enkla (även om ditt något mer avancerade höjdbygge ovan ser fantastiskt smaskigt ut!) och lyckade konceptet med vitlök, olja, örter kanske och tomat.

  SvaraRadera
 3. Jättefin bild!

  Kul att ni kom förbi igår. Hoppas ni blev nöjda och mätta!

  Vilda

  SvaraRadera
 4. HejHej!

  Mmmmm ser väldigt smarrigt ut just nu i min diet.
  Det där med en massa märkningar i ditt förra inlägg, ja vad ska man säga? Inte är det lätt att vara konsument o hålla reda på alla dessa (förnuftiga) märken. Lite nödvändigt ändå kan jag tycka.

  Ha det fint
  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera