Gulash - visst, jag vill helst vara i Alperna och äta gulash! Men nu när det snöar som bäst så passar det superbra här hemma också. Det är himla lätt att göra och blir väldigt gott. Gör lite vitlöksbröd till så är succén total. Givetvis dricker vi öl till!
Tärna nötkött i små tärningar, tex högrev eller nötbog. Tärna också picnicbog - rökt fläskkött. Fräs i mycket smör i en stor härlig gryta. Medans det fräser så hackar du gul lök, vitlök, potatis och morötter. Ha i efterhand. När allt är i så kryddar vi: ha i massor av paprikapulver, salt, peppar och kummin om du gillar det. Ta en sked tomatpuré med. Häll nu på vatten så det täcker och lägg på ett lock. Låt puttra ca 40 min, kanske längre beroende på vilket kött du använder. Under tiden hackar du lite röd och grön paprika att ha i två min på slutet. Hacka också persilja i creme fraiche för att klicka i när det är klart! I tallriken alltså. Ha det underbart i snön!
Nu får du minsann byta ut snömaten mot vårmat! Så vi kan bli med vår nån gång! ;-)
SvaraRadera