torsdag 3 juni 2010

Sparris - gudagod!

Detta är ett recept från buffé som jag blev bjuden på när jag var på tjejfest senast. Det är fantastiskt gott! Såklart har jag modifierat lite... i originalreceptet skulle sparrisen stekas i olivolja. Jag har blanchat den i några minuter som vanligt. Och, men det goes väl without saying, så äter jag ju endast sparris odlad i min rabatt.... Men att sen hälla på en vinägrett av balsamico, olivolja och salt o peppar, och strö över ett strössel gör hela skillnaden.

Strösslet, som säkert är gott till mycket annat (som att ätas direkt ur burken när jag är hungrig och inget annat finns till hands) är sagolikt: bara riv parmesan fint och blanda med ströbröd och olivolja. Bred ut på plåt och rosta i ugnen, passa noga! Servera nystekt (kokt) sparris på ruccolabädd, häll över vinägrett och strö över rejält med strössel. Nu blev det fredagsmys allt!! Luv U!

1 kommentar:

  1. Åh jag vill bara tillägga att godare sparrisar än Kattis FINNES icke!

    SvaraRadera