måndag 12 juli 2010

Fläskfilé med äppelvinegrette


Det här blev verkligen gott! Istället för marinad, det är inte alltid som jag är ute en vecka i förväg, så gjorde jag en vinegrette och hällde över köttet efteråt.

Bara ta bort senan på filén, låt allt annat vara kvar. (Tänk om du hade börjat parera en karré...) Krydda med vad du vill, jag gillar t ex wasabi-sesam-kryddan från Santa Maria. På tal om kryddor är det någon som har provat de nya afrikanska kryddorna?? Berätta i så fall! Åter till filén: linda in den i rejält med bacon och fäst med tandpetare. Grilla tills innertempen är ca 68 grader.

Till vinegretten tar du och finhackar rödlök och äpplen. Blanda med en söt fruktig vinäger typ jordgubbsvinäger eller granatäpplevinäger eller varför inte äppelcidervinäger, lite olja salt och peppar. Kasta i lite vitlök om du känner för det, det gör jag nästan alltid... Skär upp köttet i sneda skivor och ös över vinegretten. Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar