torsdag 29 april 2010

Men nu är våren här!

Nu är våren här och det firade vi med en ny underbar tavla av www.kreativakarolina.se ...

... en sagolik kvist syren...


... och det godaste: löjrom!!
Hur firar du våren?






Snöbilder - eller kameran är back!!!

Åh vad glad, vilken härlig vinterdag!

Skåne är så himla platt....

Fortfarande tuff och glad, inga picks att åka lite pulka, eller hur ?!?!


OJ OJ OJ OJ OJ......


Tja det räcker kanske med en gång....
Tusen tack vintern för den här gången!




onsdag 7 april 2010

Kiviks lilla råa, eller Café-in-i-helvete-annorlunda!


Bilden ovan är snodd direkt från en favvo-blogg: http://kivikslillaråa.blogspot.com

Detta är solburgare med sesambröd, gojiketchup och fikonsenap. Att det är sagolikt gott är jag fullständigt övertygad om efter att själv gjort ett besök i måndags. NI MÅSTE BARA GÅ DIT OM NI HAR VÄGARNA FÖRBI KIVIK!!

Jag och min syster med familjer var där och åt. Fast vi fick något så underbart gott som små tacos i salladsskålar med färs på valnötter, tomatsalsa, paprikasås, cashew-cremefraiche och ostsås som jag inte riktigt vet hur de fick till. Till det groddar, sallad, tomat, gurka, rödlök och lime. Helt underbart!! Och det allra bästa var så klart att barnen tyckte om det, för att inte tala om männen som varit mer än lovligt skeptiska. Deras omdöme var att: "detta var ju kanon, faktiskt!" Och då ska ni veta att detta raw food café fick epitetet "Café-in-i-helvete-annorlunda" av dem innan!! LOL

måndag 5 april 2010

Brushetta - så himla gott!


Även om det snöade (!) igår så misströstar jag inte, våren är på väg och sommaren efter den. Och i år, typ på alla fester och middagar jag ska ha, kommer jag att servera bruschetta. Denna förrätt som i sin enkelhet är så gott så det nästan inte finns.

På bilden ovan är det tillkrånglat med hemmarostad paprika, avokado och filead tomat. Men det jag igentligen vill slå ett slag för är att bara precis skiva ett ljust bröd, ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen. Under tiden så hackar du rumsvarma tomater, vitlök och färsk basilika. Blanda med olivolja och salt. Servera på de nyrostade mackorna. Klart! Är detta det godaste monde????